BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

this is my voice . original by me appy . just have fun ,, -lamunan terhenti . #sorry tade gamba ,,

Friday, 30 December 2011

HYE !

Nak gtau semakin lama gurau kami
 semakin sayang aku kt seseorang tuu.
saya sayang awak . saya sayang awak .. saya sayang awak 
cinta mati wokkk .. love you sayang !
SITI HANISAH BT ZUKI 

Thursday, 22 December 2011

Blurrrrrrrrrrrrrr !!!

Nk mengadu kt korang boley taaa ... 
ceritanye sebenarnya mcm niyh hah ! .. 
Aku sayang sgt kt dia kalau boleh aku nk jmp dia hari2 
tp ni lhaa aku jauh lhaa dia dok KL aku dok JB..
pnh jmp sekali je.. dia nk sgt jmp aku minggu depan hari selasa. errrrr
korang tau tak dia ckp kalo aku tak turun sana jmp dia .
dia tak nk contact gan aku dari bulan 1 sampai bulan 8 (lawak lhaa nysa ni) hahahahah ..
aku da ckp gn mak aku n ayah aku tp diowang tak bg.  sedih nyeee .... 
Tp aku ckp gan dia (gf aku) aku myb turun bulan 1 or bulan 2.. mmm ..tp dia tak nak jugak ..  :(
skunk aku takot lhaa ape yg dia ckp tu betol .... takkan aku nk tipu mak n ayah aku yang aku nk naik KL.. boley ke cmtu..
hahaha.. Aku akn usaha lhaa n aku akn cri jln mcm ne nk jmp dia .. kalo tak boley jugak cmne :'( (nangis) 
Mesti dia anggap aku tak sayang dia an .. skunk dia lyn aku pon mcm betol jek nk tinggal kan aku.. errrr ... (Banjir r JB)..
susahnye .. nape dia tak dok dekat gn aku .. Aku ajk dia belajaq kt jb taknak .. segan lhaa tuh hahahaha..
Aku kalau boleh nk hidup lama gan dia .. mungkin sb dia gf terakhir aku kot. even aku break gan dia pon aku takkan couple dahh ..
nk jd SINGLE pulak , hahahahah ....... skunk aku cuma ade dia sajek .. takde org len dah slen dia.. sb dia terbaek untuk aku ..
aku dah mula berubah kot .. hahhaahah cuma sikap KEJANTANAN aku masih tak berubah . hahahaha.. 
ape pon aku bersyukur lhaa sb bertemu kan dgn dia.. tak tinggal solat dowh skunk haha ko ade  ? susah tau ..
cuma subuh sajek aku bgun pkol 8 lbh hahah .. aku tak kisah org nk ckp aku penk ke lelaki ke.. aku terima sb tu pandangan dari org an . mmg tak slh pon.. 
salah aku sendiri.. yang penting aku happy n tak mengganggu hidup org laen .. berbalik pada td kn .. kalau aku boley g KL .. owg yang pertama aku bgtahu NYSA ANYSS lhaaa. n mbe aku .. hahahh .. tu sajek .. n ketiga kt FESBUKK !korang doakn lhaa.. korang da mlm ni aku nk tidur ade mse nt aku update lg bye . ASSALAMUALAIKUM !
Ikhlas Dr. Appy SAJEK !

Sunday, 18 December 2011

Sejarah 16 Disember 2011 !

Pada hari jumaat 16 disember 2011 genapnye umur nysa anyss 17 tahun hahah,, budak lgi lhaa .. hahahhah
befday dia aku turun KL ! sape tu ? awek aku leww ,, errr first time aku jmp dia .. smpai mak aku ckp ape da beli belum patong nye hahahha..
just bg ptong sajek! sebenarnya aku nk bagi rantai , coklat, baju aku ! tp brg tuh tertingal kt keta ayah aku.. aku ingat adek aku dah letak dlm kete mak aku tapi sebenarnya dia letak kat kete ayah aku.. aku da smpai KL bru nk cri last2 tak jumpa.. hahahhahhah bila col adek aku dia ckp beg tu kt dlm kete ayh aku .mmm. okey nk ikotkn citerr sebenarnya dari rumah jb family aku bwak 2 kete .. aku lha jd mangsa kne bwk kete ayah aku ,, kt highway bru nek kete mak aku sb ayah aku pegi MUAR tp aku gan mak aku g KL.. hahahahah tu lhaa tertinggal beg tuh hahah ... jmp dia kol 8 lbh kt tempat keje dia. aku g gan mbe aku green sky n binik dia. dia bwk aku g warta mmm , hahah lg ta ley blaa dating kt tempat kje . nk buad cmne dia tengah keje an terima je lhaa.. tem tu nk jumpa tem tu lha bru nk crik barang . aku beli kn dia spangebob.. bley r dr angry bird ta cukup bajet hahah .. lg pon dia yang mintak ptong tuh...bila da nek tmpt keje dia aku cri r dia. aku mula2 tak cam sgt muka dia.yelaa first time date hahah tibe2 aku dga cm ade org pgel aku.. hahahh aku toleh suda dia kt belakang haha lawak . pastuu mula lhaa malu2 kucing hahahh .. aku ni pemalu lhaa orangnye . last2 tegur2 sume da oke lhaa, haha makin rpt tahuk haha,, jgn jealous . hahahh yang ta ley blaa aku buli dia lhaa dia an kje kdai bju an aku pon selongkar lhaa bju tuh hahah. biar dia tp sebenarnye sajek ! lepak kt situ dari kol 8. lbh smpai 9 lbh .. satu jam aku dlm icon hahah,, sejuk bagai ! yang penting aku dpt happy kn dia dari aku tak dtg jmp dia.. korang tak yah gelak sangat k .. jam dh nk kol 10 mbe aku ajk blek .. tem sedih tp takley nk nangis haha .. just muram sajek sb taknak balek . hahah aku sebenarnya TAK PUAS !! hahahhahah... saya rendu lhaa kt awak ! rendu nk buli awak ! rendu nk majok gan awak ! rendu kt taik lalat bawah mata awak ! rendu nk pegang awak lhaa ! hahahahah n rendu nak jeling awak! Werrkk .. tp sayang lhaa aku tak amek gamba pon gan dia . amek pon satu dua jep haha .. gamba aku BUROKKK ! LHAAA .. taknak sebarkan.. if nysa nk tahu tem tu b tengah serabot , hahahhaha :p ! MACAM TAK CAYEEEEEEE ! KENAPA MASA BEGITU CEPAT ! LOVEYOU ANAK ZUKII !

Saturday, 10 December 2011

Jadul untuk cuti sem !

Halo Halo Halo kawan2 ku.. buat ape tu ..emmm cuti sem da start mulaa .. 
Jadual untuk cuti sem 3 ni .. aku kene buad taknak ade yang tertinggal !
*Nak siap kn buku draft Li aku .. = Penat*
*Nk siap kn lesen moto aku ... = Malas *
*Nk beli barang untuk sem 4 ...= Shopping *
Harus buad semua nye .. jangka akn siap sebelum bulan 1 ..
12.1.2012 da start nek sem .... 
masa lapang aku akn melepak kot gan mbe ..
 Mau Ajak family g bercuti lahhhh 
Jalan2 or stay kl ..(dalam perancangan)
mmmmmm atau nk duk umah jek hahahha ..
pon bolehhhh lhaaaa.. 
btw hidup mesti happy sajekkk !

Friday, 9 December 2011

salah ke ?

Hari ni aku menanggis lagi ... kt tempat kerja ! 
aku cuma nk paham dia tp salah ke kalo aku mengalah sebab nk jaga hati dia ..
 aku sayang dia .. ble dia mesej n dia ckp "i lepaskan u" aku terus tade mood . bdn aku lemah gila pk psl dia.. susah sgt aku nk lepaskan dia sb aku dah sayang dia ..aku bru nk happy sb 16 ni aku nk jmp dia .. tp bila dia ckp cmtu aku jadi len .. sedih sgt bila dia ckp mcm tu . bukan sekali ,, dulu da bnyak kali tp nk buad mcm ne .. and aku tak tau plak kalau yg ni dia nk ckp dia bgurau gan aku mmg tak lhaaa !! aku da tak thu nk luahkan kt spe lg kalo bukan kt blog ni.. nk mesej dia , dia ade game .. takot dia makin menyampah dpt msj dr aku .. mmmmm ape yg aku ptot buad skunk ..? aku nk pjuk dia mcm ne aku da cube mintak maaf tp dia ckp tu sume bkn slh aku tp aku ta kesah kalo ni bukan slh dia pon ..ape yg aku nk adlh kebahagiaan dari dia . nk dia happy taknak dia masam, tade mood.. susah nk tgok dia happy .. biar lhaa aku mengalah dri tengok dia sedih .. skunk ni aku tak tau dia mcm ne .. aku sayang dia.. dia je yg aku ade skunk .. aku takot kehilangan dia.. aku masih belum bersedia untuk tinggalkan dia .. lagikan skunk dia tgah keje aku takot sgt kehilangan dia.. mm if korang bce agk2 korang dia dpt ta nk maap an aku .. boley taa dia terima aku blek o dia nk taa lepaskan aku ????????????????????????? ... aku skunk tgah rindu kt dia sgt2 ! ape yang harus aku buad sekarang .. tolong bagi jawapan .. aku tak kuad tanpa dia ..

Tuesday, 6 December 2011

Semua untuk Awak !

Awak !

--> Walau hati saya sakit sekali pon saya tetap nk awak HAPPY<--
--> Walau jealous mane sekali pon saya tetap nak awak HAPPY<--
--> Saya sanggup lepaskan awak demi orang lain sebab saya nak awak HAPPY<--
--> Biar saya mengalah dari awak sebab nak tengok awak HAPPY<--
--> Saya sanggup pendam sorang diri semata2 nak tengok awak HAPPY<--
--> Saya tak nak awak menderita<--
--> Saya tak nak awak sakit<--
--> Saya tak nak awak terseksa<--
--> Saya tak nak awak menanggis<--
--> Sebab saya tak nak awak jadi mcm saya<--

# Saya buad semua tu sebab saya SAYANG kn awak #
# Saya buad semua tu sebab saya CINTA kt awak #
# Saya akan selalu Rindu kt awak #
# Bila Awak HAPPY saya pon akan HAPPY #

p/s --> Cume satu je ! Bila awak dah jumpa seseorang yang boleh jaga awak .. 
Tolong jangan lupakan saya .. iKhlaS (Appy)

Monday, 5 December 2011

Bertahan !

Lihat aku disini
kau lukai hati dan perasaan ini
tapi entah mengapa...
aku bisa memberikan maaf padamu

mungkin karena...Cinta....
padamu tulus dari dasar hatiku...
mungkin karena...aku...

berharap kau dapat mengerti CINTAKU...
lihat aku disini...
bertahan walau kau selalu menyakiti 
hingga air mataku...
tak dapat menetes dan habis terurai 
mungkin karena...Cinta...
padamu tulus dari dasar hatiku...

mungkin karena...aku....
berharap kau dapat mengerti cintaku...

Meski... kau terus sakiti aku...
Cinta ini.... akan selalu memaafkan...
dan aku percaya nanti engkau...
mengerti.... bila Cintaku tak akan mati.

Wednesday, 30 November 2011

1. 12. 2011

***** 2 Month With My Dear *****
Hari ni genap 2 bulan aku gan dia.. 
Aku lupa dowh ingat hari ni 31. 11. 2011 rupanya 1.12.2011.. 
hahah dia kol aku pg2 pastu dia ckp 
(sayang dah 2 bulan da. . yeah .. aku tgah mamai aku pon ckp r hahah yeke bkn 31 ke ) happy sgt bila dia ingat an aku. hee
thanks syg ingt kn biee !
 --> LOVEYOU --> NEEDYOU --> MISSYOU <--
 sayang awak ketat2 ..

Tuesday, 29 November 2011

Percaya takkk!

Assalamualaikum semua! 
Da lme ta update blog .. 
Aku msih tak percaya yang aku COUPLE dgn Nysa Anyss.
 hahahhhah kteorang da nk 2bulan kenal..
 tp aku masih tak percaya yg aku kpel gan dia skunk. 
n hubungan kami semakin bahagia. hahahha happy sgt kot .
. tp kdg2 aku still ta cye ..sb aku knl dia kjp ke dlm fb trus kpel..
mcm dalam mimpi pon ade.. 
nysa ni sbenarnye mbe adek aku .. hah .. stu kelas ag. mse adek aku blek joho nt dia akn ckp
 ( wei nysa kimsalam ) hahahha tak ley blah kott. 
tp aku lyn gitu2 je. skunk aku boleh kpel gan dia .
mmg takde niat pon nk kpel gan mbe adek aku tp ni kenyataannye .lgpon aku gan dia happy je . 
hahahha suka sgt dowh hhahhhaha .. mungkin ni takdir aku nk jmp kan dia untuk hidup aku berubah . hahahaha siyes dowh aku msih tak percaya yang dia kpel gan aku skunk .
. btw thanks sb terima sy dlm hidup awk nysaa. <3 Loveyou!

Friday, 25 November 2011

Terbaek lha sayang ..

Pagi ni aku nk cita pasal aku nan dia .. haahha..
 ko tau dia mintak berak gan aku hari jumaat 7lbh tem magrib .. hahah . mse tu aku kt tempat kerja .. 
dia mintak break gan aku .. dari petang tu dia da len aw dia ckp aku curang kt dia..ade org bgtau kt dia.. aku pon tak tau spe . aku takot bila dia mintak break gan aku .. da r tem tu aku tga demam pastu dengan bos aku bising kt aku . dengan dia plak mintal break .. mula2 aku boleh r ckp aku ley teme. tp bila akk aku dtg amek aku dlm kete tu aku pkai glasses lhaa sb nges hahaha .. tak boley blah dowh .. sampai akk aku ckp gan aku pon aku buad bodo. diam je . da smpai uma aku tpon dia. dia ta nak angkt doooo.. hahah lastly dia angkat juga call aku . haha.. first dia ckp npe nges , aku pon jwb lha saya sayang awak. pastu dia ckp saya ta nges npe awak nges . aku pon jwb sb awak takde perasaan . hahah terus dia gelak .. jaaat an .. dia suh aku tnye dia npe dia ta nges . aku mne lha tau kn .then dia suh aku stop cry aku pon stop lhaaaa.. pastu dia ckp dia saje2 nk tgok aku cmne . hahaahaha dia gelak kn aku wei hahahhaa aku pon turut gelak lhaa .. kalo korang nak tau aku da kne sampai 4 kali ko tau. dia buad aku nges . hahahah .. btw nysa anyss terima kasih ye sb anda buad saya nges . susah tau nk tgk appy nges ni. hahahaha .. sayang takmo buad ag k. hahah

Monday, 14 November 2011

Rindu katanya .

Huhh aku ngaku aku rindu kt dia,, yes jujur kdg bile lepak kt bilik aku akn tgok gmba dia kt lappy.. sb aku rindu . lgpon dia tgah SPM skunk so aku kene lha phm dia,,. tak buley nk ganggu dia sgt , dia perlukan tumpuan pada pelajaran dia.. tp dlm mse yg sma juga aku akn pk yg dia akn tinggal kan aku.. aku tk tau lha betol ke tak sb ni dlm fikiran aku je . mmmm., andai nye aku ni lelaki aku akn buad dia jd bini aku tau ta . tp aku ni pempuan .kdg2 pk jugak dosa sb kapel gan pempuan ni tp aku lebih selesa .. ati aku da tertutup utk lelaki disebabkan kisah silam aku ,aku terus benci pada lelaki.. mm tak tahu lha ape aku nk ckp lg.. Capital N saya rindu awak .. nk sgt dekat gan awk. tp awk jauh . sy tak tau awk pecaya saya or tak .Awak tau tak sy selalu pk pasal awk .Setiap masa,, ade ke awk mcm tu selalu pk sal sy?? mmm tah lhaa saya apy kalo awk mcm tu.Saya ta buley nk berpisah gan awak & tak kan berpisah sb saya da terlalu sayang awak NYSA ANYSS...  yg sy tau sy akn selalu berada dlm ati awk.. ! saya akn tunggu awk ...Rindu + Rindu + Rindu....Argghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh SUNYI TANPA AWAK (menjerit).. !

Friday, 11 November 2011

KEPENATAN, KESABARAN, KEMURUNGAN !


Pagi ni  aku nk cite kisah semalam...
Jumaat (11 November 2011)
Pagi2 pukul 5 dah dpt mesej dari bos (esok masuk pagi siapkan buku yassin datang awal pkul 7) 
Hari ni Aku kene keja pagi siapkan yasin sebanyak 1150 banyak ta banyak . aku buad dari kol 8.00 pg - kol 3.00 ptg ,,yang buad dua org je.. aku nan zati ..lepas tu relax jap zati balik pkul 3.00 jd tingal aku sorang.. pastu bos aku hantar lagi paper beg yang kahwin punya tu. ade 2000 pcs aku nk gam n lipat.. aku sorang je dowh yang buad..penat penat n penat .lapa pon ade sb aku tak makan satu hari. tension pon ade. aku buad dari pkol 4.30 ptg sampai pkol 8.30mlm . aku sorang je buad ko tawuk.. emm penat ta penat an..bengkak tangan aku dowh pastu betry hp mati .wahh lg mcm cial. hah last2 aku on9 aku mesej akk aku kt fb suh dia bwk hp satu lagi... pastu dia smpai2 je dia marah aku sb dia kt bwh masa tuu. emm aku nk gtau kt dia tunggu jap tp dia da blahh .. mcm pantat jugak . hahah.. then bos aku smpai dia tnye spe . aku ckp lha akk aku. pastu ko tau bos aku ckp ape.?? da lah awak g balek ,esok dtg sambung balek.. aku pon ape lagi cabut ahh hahah .. bila trun aku tgok akk aku dh blahh an . hahah lgi sedih ..tape lah aku still happy .pastu aku kol ayah aku suh ambik ayh aku ckp dia kt hospital kwn dia msuk hospital.. perghhh dlm kepala otak aku pk balik jalan kaki je bhaii ..ayah n akk aku dah confirm tak boleh amek.. then aku kol mbe aku suh ambik , ko tauk dia ckp ape .dia ckp dia dah blek hostel perghhh lg sedihhh .. kene balik jalan kaki lah nampak nye.. nk happy aku tpon awek aku r yelah nk happy kn balik MOOD  aku ni . mula2 happy je pastu terus muram sb ade persefahaman antara kami td, trus dia ckp da lah nak makan terus dia tutup .. sedih nye dia ta ckp bye pon .. :(( ,, jadi aku balek dengan muka yang muncung n busan .balik jalan kaki sb tade yang teman. malam2 kot.. lalu kt belakang sekolah agama da lah sunyi .aku pon tunduk je mukaa. takot punya pasal an . hahaha. pastu sampai uma ,da alhamdulillah lah kn. heee pastu kol awek aku tak nak angkat .nmpak sangat dia marah gila kt aku.. aku da mintak maaf da kt dia tp dia . tak tau lha . last2 kol dia angkat dia ckp dia takde kedit pastu dia ckp jgn kol lgi.. sedih lhaa nk n ges :(( aku nk je kuar uma tenangkan fikiran . da lha tengah gastrik balik uma tengok lauk suma dah abes an. sedih nye .. lapar takde spe yang amek tahu .. menahan jelah . sampai besok pagi baru makan,, Sedih nye ..emm awak maaf kan saya k.. saya tak ptot buad awk mcm to mlm td.. sy tgah penat masa tuh.. sory syg ,, hope you dpt maaf kan saya k.. saya tak nak awak risau. awak kan nk spm.. :(( ,,* SUNYI TANPA AWAK* TAK DENGAR SUARA AWAK SATU HARI*RUNDI GELAK AWAK*RINDU NK DENGAR AWAK PANGEL SAYA GEMOK* and kalau awak nak tahu saya baru nak kongsi kan cerita gan awak tp awak moddy je saya betol2 mintak maaf saya sayang awak tak nak kehilangan awak :(( ...mmm to guys kalau ade mase t aku update ag k.aku nk tido lha pnt sgt ..skt perot gastrik ,,k lhaaa bubye..Thanks sb sudi baca blog yang tak seberapa ni .Bubye semua ! Assalamualaikum....

Tuesday, 8 November 2011

SPM buat aku risau ! takot ! Kenapa ? Jom Bace


Samat petang ..

hari ini hari selasa pkul 5 ptg . hahah . aku nk gtau kt budak2 spm .jaga lah diri anda spm tak lama dah study jangan tak study . bukan senang tau.. yg korang tahu datang amek exam blek, tu je ,, last abes spm mesti da merdeka right,, tp jgn pk korang dah merdeka laa. ko merdeka lps dpt result. hah ! mesti cair punya lha. hahahaha.. to budak yg amek exam lhhaa god luck k.. my sister ameen god luck sembahyang jgn lupa ingat pesan aku hp tolak tepi aku akn doakan yang terbaek untuk ko.. study study n study . my gf nysa . god luck k jgn pk bukan2 ag.. psl b pon k .. mm yang penting study . sembahyang jangan tinggal k .. b sentiasa ada gan awak n b sentiasa doakan kejayaan awak .sentiasa sokong awak.. jangan ckp tak bileh , awak boleh buat.. ingat fmily ingat saya .. heheh. to my kzen paan, ipin, zikri, zizi, apis.. buad yang terbaek babe .. untuk family.. kasi gegar kampung k.. hahah aku tau korang bleh buad.. n to all budak yang akan menduduki SPM tahun ni.. God Luck buat yang terbaek .,jangan putus asa okey .. GOD LUCK ! DARI APPY

Sunday, 6 November 2011

Kenyataannye..Keputusannye..Aku terima dengan hati terbuka..

Pagi ni aku nak post kn satu cerita yang aku buad mlm tadi.
aku tak tahu sama ada keputusan yang dia buad tu betul o salah.. tapi ..
malam 6,11,2011 pkul 9.37pm aku nak luahkan something kt blog aku,, aku tak tahu nak luahkan kt spe..
huh. ! sedih tu ade tp aku akan still buad bende ni macam takde pape yang berlaku antara aku n dia, sb tak nak bg dia sdh/nges .. aku nak dia happy and taknak bg dia nangis.., aku akan  terima seadanya keputusan yang dia buad tapi mungkin luaran aku happy, dalaman aku korang tak tahu..mmmsedih kot. and aku da buley lupa kan ex and aku baru nak happy2 dgn dia.. tpi mungkin sdh tu akan datang semula kan emmm..
aku bukan nk korang simpati kt aku tp aku da tak tau nak mengadu kt spe ag dowh.. mmm... so kt sini jelah tmpat aku mengadu..kat spe lg yang aku nak ngadu,bermanja2 kalau bukan kt blog ..kt mane lagi .dulu ade lah sekarang aku pon tak tau nk ckp ape ag.hanya mampu  sedih sedih sedih ! nangis pon ade sb org yang aku sayang  bila dia txt aku and tnye aku "awak nagis kan ?" aku replay "eh takde lah ,awak yang nges ckp org" tapi sebetulnya aku nagis kot bila dia ckp cmtu seolah2 dia tahu apa yang aku rasa, tapi aku saja tak nak gtau dia yang aku tgah nges sb aku syg dia and tak boleh nak ckp ape biar la aku bertahan.mm ! aku sayang dia korang tahu, aku happy gila bila dia muncul dlm hidup aku,dia buad aku boleh lupakan someone tapi mungkin ni balasan aku , dulu dia bek2 kpel gan laki,aku ni yang sibuk usha2 dia padahal aku dah tahu yang dia dah ade kpel, aku punca dia break n aku punca laki tu benci gila kt dia.. semua sb aku.Aku tahu dia sebenarnyatakkan mintak break sb cra dia mmg dia syg aku .cra dia juga mcm susah kot nk lepaskan aku tapi sb org yg dia syg sgt2 dia terpaksa break dgn akuaku paham perasaan dia ,aku pnh lalui ape yg dia rasa susah kot nak lepaskan org yg tersayang nak2 org tu dekat selalu jumpa ,aku ni jauh susah nak jmpa dia, tapi wei aku rasa happy sgt2 gan dia.dia jenis yang paham aku, tak pernah bg aku marah n still happy lah wei ,aku akan rasa lemah tanpa dia lepas ni ,hidup aku dah sunyi ..kalo korang an , ape korang nak buad kalo kpel korang mintak break ..! ya allah ...susah kot nak lepaskan dia , aku kena sabar , kuat tok trima semua ni ..kuat kuat n kuat.pape pon hope dia akn happy gn org dia syg .aku akn sentiasa doa kn kebahagiaan dia . to someone .. >> if awk bce blog ni sy tujukan tok awk ..SAYA SAYANG AWAK SANGAT2.. susak nak LEPASKAN AWAK mcm tu je..AWAK yang TERBAIK yang pernah saya kenal selama ini..hidup saya akan SUNYI TANPA AWAK. Lemah tanpa sokongan AWAK. mmm AWAK jgn lupa solat k spm nk dekat so fokus pada exam right lupakan saya . saya bukan yang terbaek untuk awak dia lebih layak bersama awak..last sy gtau yang SAYA SAYANG SANGAT KAT AWAK . JUJUR SAYA TAK BOLEH LUPAKAN AWAK , Takde spe yang blh ganti tempat awak k.. saya akan doalan kebahagiaan awak .. sayang.. thanks sb jaga saya selama ni and bg semangat pada saya.. last saya nak bagitahu yang SAYA TAK BOLEH HIDUP TANPA AWAK ..mungkin kalau awak ade keputusan yang tepat boleh bg peluang terakhir utk saya,saya tunggu awak ! !..<<... wei korang aku sayang dia gila2 lebih dari mbe aku sendiri ..tahun ni je aku dah kehilangan org yang aku sayang . aku break gan ex aku , mbe rapat aku pindah kolej , and yang ni dia mintak break (masih dalam proses) so sampai sini jelah cerita yang aku nk kongsikan bersama korang.. 

*CINTA AWAK**SAYANGAWAK**RINDU AWAK*
Sambung cerita semalam !
 Tapi pagi td dia mesej dia nk teruskan hubungan ni.. aku happy sgt . mungkin smalam dia tak tau nak buad ape dia mintak break gan aku sb smlm dia tension sgt , cra dia pon aku da tahu jadi aku terima je , n now kami bersama balik. hope pas ni tade yang belaku lagi. saya TAKKAN SIA2 KAN AWAK. kk thanks sb sudi terima saya balik .. SAYANG AWAK TAHU TAK . ikhlas dari APPY 
*p/s bace sambil dengar lagu perpisahan ini .!

Tuesday, 1 November 2011

1 month with him . !

Hari ni Genap Sebulan dengan dia.. emm gembira kot..
bertahan juga akhir nye .. tapi nk tgu setahun bila erk ..
emm tu pon aku tak tahu kami ni bertahan or tak. aku akan pertahankan hubungan ni .
 pape pon aku akan terima dengan ape yang berlaku . heee kalau lah awak bce blog saya ni.. 
saya nak bgtahu awak yang saya sayang sangat kat awak tauk .. saya happy sangat bila awak selalu ade gan saya . saya tak pernah curang gan awak . and tak akan . ! and janji awak last gurl saya .
muktamat ! even break pon saya takkan cari lagi gurl n kpel gan gurl , saya tahu itu yang awak nak.
tapi buad masa ni saya masih tak blh terima LELAKI . saya harap awak paham.. percaya kan saya ..
thanks awk sb bagi saya happy selama ni .. sayang awak ketat2 .!

Monday, 31 October 2011

Detik Cemas Malam Ini..

hahah kira jam 8.15 mlm td..Berlakunye tumpahan air mata antara kami. hahah ..
siot jew .. tga syok2 men msj  gan dia tbe2 dia anta msj ckp nk kawan je lagpon dia nk aku jd gurl ,
dia nak aku brubah tapi ko tau kan aku bila da syg seseorang susah kot aku nk lupakan.. aku baru je lps break gan ex aku.. and baru nak hpy blek dgn dia tp tiba2 je anta mcm tu nges ta nges r siot.. haha .. dia kol aku reject ko tau ..
sedih kot org yg aku sayang .. last dia ckp dia gurau je .. yes dia mmg kaki gurau.. tem tu tak tau yg aku tgah touching gle . haha btw best awak punya lakonan syg buat air mata saya jatuh sayang hahaah .. loveyou .. hahah kami ta break pon . welk spe tah nak lepaskan awak .. 

Sunday, 30 October 2011

Kau lah Segalanya Babe !




Hari ni aku sedih sgt bila aku dpt tau yang kawan aku pindah kolej untuk sem depan. sedih dowh ,, aku da angap dia cm akk, awek, mbe paling baek kt kolej ,, tpi bila kawan aku gtau dia mungkin pindah kolej aku mcm tak cye , n bila tnya dia , dia ckp dia dah confirm ,, aku sedih gila ,, sb dari sem 1 - sem 2 walau ape pon yang terjadi pada aku dia mesti ade untuk aku,, sentiasa g makan sama2,g kelas sama2 ,kua sama2 , tp bila dia nak pindah aku mcm sedih,, sb aaku selalu gan diaavrytime ,, nek sem 4 . tanpa dia aku rasa aku tak boleh hidup,,tape la babe pape pon kite tros jd membe bek k,, even ta jmp pon,, aku akn jmp kau,, .. dulu aku dia nan manja , tp manja buad hal , jdi tgl kami berdua , taun depan tinggal aku sorang ., sedih nye ,, dia yang aku maksud kan adalah NABELLA AMANI ... kau lah MEMBER TERBAIK aku bila kat kolej .. lepasni hilang lah sorang budak BLACK GURL.. tak de spe yang boleh ganti tmpat ko.. aku akan selalu ingat burger yang tak de sayor,, oke ,, ella aku harap ko akan berjaya . k heee .. ta pat nak jalan gan ko lg .. jaga diri ko keyh jgn lupa kat aaku  .. sayang ko sangat2,..loveyou babe ..MUAHMUAHMUAH

Sunday, 23 October 2011

Suara yang membuatkan aku sayang + rindu ,, hahaha !

korang tahu dengar suara dia pon dah buat aku rindu kt dia ..hah ..
aku ta rase rugi kalau topup aku habes sb dia.. kalo satu hari aku ta dengar suara dia tak sah dowh . hahaah .
makin hari makin manja lak perangai dia kt aku .. best nye ,, hahaah aku suka yg cmtu ... dia jenis pham perasaan aku.. hah ..  biar lha ape org nak ckp pasal aku nan dia.. yang penting dia dah cukup sempurna dimata aku,,. hah ! sb tu lha aku sayang dia.. so skunk dia da start pgel aku gemok. haha gemok ke,, aku kurus je dowh .. haha dia tu yang buncit.. yeah .! pangelan dari dia  ari2 kot tak pernah miss .. hah sedap ati aku bila dapat dengar suara dia .. yang garang.manja,comil hah .. hahahahaha ,,Opps syg sory ye cik buncit !

Wednesday, 19 October 2011

Siapa Nysa Nyss ??

Hello Babe.. 
Appy ? hmmm Sape nysa anyss yang kat dalam FB kau tuh.. Jawab Appy ? Ok korang kalau korang nak tau dia salah sorang insan yang aku ade sekarang. dia telah mencuri hati aku korang tahu tak . hah ... Kami declare nak ikotkan 9 Okt 2011 . hah tapi kteorang ambil 1 Okt 2011 . Perkenalan aku dengan dia tak dirancang sebenarnya ..aku mula kenal dari fb appy efie and lau korang nak tau dia ni mbe kelas adek aku budak bangi dulu mase aku add dia aku gan dia tegur biasa2 je mcm mbe2 kan , then dia add fb appy setan itu pon kami tegur tak tegur lha.. and terbaru ni aku start rapat gan dia tem tu kt fb appy setan, aku buad wall macam ni (ade someone telah mencuri hati saya and dia adalah pencuri yang dikehendaki) then dia pon coment spe ? aku pun saje2 je jawab nysa anyss .tapi padahal kat wall aku sebenarnya bukan dia tau tak.. orang len.. hmmm ?? last2 aku chat nan dia aku gtau dia yang aku pernah hantar mesej raya kat dia and aku mintak num dia kt adek aku.. start dia mesej gan aku, aku tak tahu nape len je . and aku rasa happy bila berkawan dengan dia . best sangat2 , dia dah buad aku lupakan seseorang yang aku sayang , dia dah buad aku jatuh hati kat dia . sb dia aku dah takde perasaan pape kat ex aku .. jujur aku bagitahu tem tu aku suka kat dia .. tapi aku takut nak luahkan sebab nysa jenis tak layan pengkid.. emmmm tapi takpe aku redha je dengan keputusan yang dia bagi sebab aku tahu dia tak layan pengkid kan.. aku blh terima kalau dia ckap dia nak aku gan dia berkawan... tapi sebelum aku bagithu kt dia yang aku suka kt dia .. dia bagitau kt aku yang dia dah ade boi and dia pun tak tau dia nak pilih aku or boi dia... last2 aku gan dia kpel n dalam masa yang sama dia kapel gan boi dia, mungkin aku ley paham sb dia jenis yang tak layan pengkid .. hmmmm tapi kteorang kantoi gan boi dia sebab gamba2 aku dalam fb dia.. aku cuba untuk pertahankan dia tapi boi dia tak ley terima dia.. jadi aku pjuk dia suh berbaek dengan boi dia n aku boleh lepaskan dia tapi dia taknak sebab boi dia memang dah ta nak terima and taknak dengar penjelasan dia..jadi sekarang dia cuma ade aku sorang je.. mungkin semua sebab aku diowng break kn.,, tapi sejak aku kpel gan dia banyak perubahan pada diri aku sekarang .. (To nysa saya akan jaga awak saya akan janji yang saya akan berubah demi awak.. saya takkan sia2 kan hidup awak lepas ni keyh .. saya harap awak pun macam tu.. sekarang susah untuk saya lepaskan awak sb saya dah sayang gila kat awak .lantak lah ape orang nak ckp. sb awak dah buad saya happy ) Ermmm saya Appy Bin Hamsani Sayang Sangat Kat Awak Siti Hanisah Bte Zuki .. oke . loveyou muahmuah sayang ! Awak Appy Punya.. Appy Nysa Punya !
Ahahahahahahahahahahahahahahahahah.. Sambung Laen Cerita Appy Senteng Crew ! 

LUAHAN HATI AKU UNTUK DIA KEKASIH LAMA !

Sad. Sad. And Sad..
Assalamualaikum ,,Hari ini aku nk cerita tentang kehilangan insan yang paling aku sayang. Pada malam 23 Sept 2011 aku sedih and sedisebab ? break gan dia (lya) .. mula2 tu mmg aku senang nak terima bila dia buad keputuan tapi sayang aku dengan dia dah setahun lebih hidup berjauhan gan dia.. aku happy sangat. dia pandai jaga aku.. dia paham aku.. tapi di sebab kan perkataan "BODOH" yang aku tersalah cakap dia melafazkan perkataan "BREAK" kdg2 terkejut jugak tau . ingat dia men2..tapi laslty kami break,,memang aku tak boleh terima .. seroius babe ,,aku mmg sayang dia + cinta kat dia.. if korang nak tahu dia je gurl yang aku tak pernah tipu .aku jujur babe gan dia. sayang aku tak pernah pudar tau tak,, tapi tu lhaa nak buad mcm mne dia memang dah tak boleh nak terima aaku lagi.. aku try dan try .. ada kalanya aku try nak mintak kpel blek tapi mungkin di hatinya dah tertutup untuk aku .. aku akan accept permintaan dia ,,, mungkin dalam masa yang sama dia tak tahu yang aku masih sayangkan dia , rindu kt dia ... and dalam masa yang sama jugak aku ingat nak baek semula dgan dia ,,tapi dia dah ade yang len ,,, aku akan accept sume tu,,, lepas je bende ni belaku kami gaduh di fb sb dia ckp aku buat cite bukan2.. padahal bagi aku cikit pun tak,, and start kami gaduh sampai sekarang aku gan dia dah tak tegur sapa... hmmmm ..To alya yaya if kau bace blog ni aku mintak maaf kalau aku ade buat salah dengan kau , aku tak de niat nak sakit kan hati kau , sekarang kau dah ade peganti aku,, aku harap kau dapat jaga diri kau and aku doakan kebahagian kau dengan dia okey.. Sepertimana yang kau mintak kat aku ,kau suruh aku lupakan kau , cari peganti kau . kan.? sekarang aku dah jumpa sape yang patot mengantikan tempat kau ... thanks sebab kau jaga aku thanks sebab ambil berat tentang aku, and thanks sebab sudi jadi teman hidup aku selama 1tahun 23hari,,, thanks babe .ade masa aku jumpa kau keyh.! bubye .. 

Tuesday, 18 October 2011

Siapa Saya ?? Jom Kenali Diri Ini..

HYE !

Aku Appy @ Fifi.. hah nme pompuan . hakhak .. umor muda lagi baru 19 tahun..in a relationship, !ini blog kedua yang pernah aku buad , sebab blog lama pasword aku lupa lha dowh.!
errrrrrrrr .. k kt blog niyh aku nk tulis pape je yang aku nk tulis .. sb aku punya blog lha bukankorang punya ..err sengal..! tentang diri aku .. perjalanan aku seorang pengkid . kehidupan aku dengan family.perasaaan aku yang orang ta pernah nak ambil tahu n tak tahu .. aku ni jenis sombong bila tak kenal tp kalau da kenal tak kan sombong nyer lhaaa.. gangster..? spe? aku? . Ahahhahaah tade lah. penakut kowt . hah ! baru kau tahu. hahahahhaha..tak minat nak mengedik dengan pempuan.. aku plak jenis yang cepat sayang kan seseorang and lambat nak lupakan seseorang .. Ahahahaha ! banyak cakap kowt . gerenti pekak kalo dok sebelah aku. .. Ahahah , k ni aku nk bg email faceboook aku Fiqshanafiq@yahoo.com 
dan Alya_apy92@yahoo.com... pasword ?? email suda nk pasword buad ape . huh ! k if da add tegor lha. kalo da tgur jgn sekali jetegor k . tgor bnyak kali sampai aku muak. hahahhahah ...k lha aku nk out nak tidooo ! daa .ehh jap2 sebelum terlupa nk gtau jgn bace je k,,alang2 da bace follow terus lha yeeee.. ^_^yeye syg b tido keyh (bini suh tido) bubye.. HaHaHaHaHaHaHa 

My Pebret song ! Jom Layan . Terima Kasih